2008. 06. 27. Budapest - PASO ska reggae tábor

Eddig őszintén megmondom nem tudom hány Nagy Skaland fesztivál volt, szerintem 4-5. Ennek a helyébe lépett a kissebb költségvetésű Paso ska/reggae sátor tábor, amely ugyanazt kínálta mint az eddigi fesztiválok, csak éppen szerényebb keretek között, ám így családiasabb hangulata lett az egésznek. A fesztivál tuladonképpen három napos volt, és volt egy nulladik sátorállítós nap meg egy utolsó levezető sound systemes nap. A középső három napban pedig Magyaroszág összes nagyobb (mi is játszottunk de nem vagyunk "nagyobb" zenekar) ska, reggae előadója lehetőséget kapott.
Mi a középső három napból a középsőben játszottunk a nap közepén:-). A koncertek a csónakházban zajlottak, kint pedig a legjobb zenékből válgotattak a selectorok, volt ska/reggae filmvetítés (inkább koncertrészletek voltak), strandfoci, Lipi strandot csinált a táborozóknak:-). Mi tehát a fesztivál kellős közepén játszottunk délután öt órakor. Pici csúszás volt a beállás miatt, de az mindig van. A legnagyobb baj az volt, hogy a nézőtér szinte teljesen üres volt, és senki nem táncolt max egy nagyon picit, ami egy ska zenekarnak eléggé kedvét szegi, ráadásul bent a csónakházban nem szóltak túl jól a koncertek, én (Roli) az egész koncert alatt nem hallottam túl sokat és a legrosszabb formámban voltam, sok kedvem nem is volt játszani mondjuk. Persze ez nem a fesztivál vagy a csónakház hibája volt. Ez így jött ki, de remélem a koncerten ez nem érződött annyira. Két szám között meg lehetett volna számolni hány taps hangzott el, így nem is beszéltünk sokat csak játszottunk. Nem tudom, hogy a zenekart nem szereti senki és azrért nem jöttek be az emberek( remlélem nem így van:-) )vagy csak egyszerűen mindenki inkább kinn a napon fetrengett vagy a városban evett valamit. Én azt hittem,hogy egy ilyen rendezvényre azok jönnek el akik imádják a ska-t és most meg is kapják három napon keresztül. Jó valószínű "ska közeli" emberek jöttek el csak éppen...
A koncertünktől függetlenül, a táborban jól éreztük magunkat, strandfociban a zenekari csapat Takival és RuntotheSun Ricsivel kiegészülve legyőzte a 8évesekkel kiegészült helyi erők csapatát (5-3ra, Ádi és Balázs látványos átlövéseivel, valamint Zenkó győzelmet jelentő góljával), Andrónak lett egy új kedvenc zenekara a Kettő-kettő akik tényleg nagyon jó koncertet nyomtak. Akkor hallottuk őket először de szerintem nem utoljára. Mindenesetre nagyon örültünk,hogy játszhattunk ebben a táborban és így mi is hozzá tudtunk valamit tenni az egészhez. Remélem jövő nyáron is lesz ilyen és rengeteg ember látogat ki rá.

Nincsenek megjegyzések: